vrijdag 27 november 2009

Bonifatius in Leeuwarden


Mochten jullie nog geen genoeg krijgen van mijn foto's; hier is weer een fraaie foto.

Ik heb hem gemaakt in 2004 in Leeuwarden, voor de Bonifatiuskerk. En ik ben er expres zo voor gaan staan, dat dat roosvenster precies achter zijn hoofd te zien is, net als een aureool. Al heeft dat hier een beetje zilvergrijze kleur vanwege de stenen en het metselwerk.

Zo maak je dus mooie foto's: goed kijken en inkaderen en op de omgeving van het te fotograferen object letten. Waarschijnlijk speelt hier mijn autisme een rol in mee, doordat ik beter en scherper naar dingen, gebouwen, beelden, gevelornamenten en dergelijke kijk, en te weinig naar mensen. Het is me weleens opgevallen dat als ik mijn foto's aan anderen liet zien, dat ze dan verbaasd waren omdat ze dan ineens dingen zagen die ze anders finaal misten. Zullen we maar zeggen: ieder zijn eigen specialisme.

1 opmerking:

  1. Zo is dat! Ik denk je ontzettend veel mooie foto's hebt en als je ze met anderen wilt delen kun je overwegen om ze op Flickr te zetten en ze onder Creative Commons (wat betekent dat anderen de foto mogen overnemen, met naamvermelding van jou) beschikbaar te stellen. Gr. Janneke

    P.S. Je hebt tegelijk een mooi online archief!

    BeantwoordenVerwijderen