maandag 4 januari 2010

Leestip voor computeraars

Hallo medebloggers (en anderen die mijn blog ook volgen)

Ik heb weer een leestip: de boeken van Addo Stuur. Hij heeft tientalleen boeken geschreven over hoe je met de vele verschillende programmapakketten en besturingssystemen moet omgaan en hoe je er de beste resultaten mee kunt behalen. Hier volgt een klein rijtje titels:

Basisboek Powerpoint 2000 (siso 527.52)
Basisboek Excell 2002 (siso 528.25)
Basisboek Word 2002 (siso 527.2)
Basisboek internet en e-mail met Windows XP (siso 528.51)
Windows XP voor senioren (siso 525.1)
Word 2002 voor senioren (siso 527.2)

Voor de rest van alle titels verwijs ik naar de Bicat-catalogus. Daarin vind je alle boeken van Addo Stuur, voor zover ze hier in Friesland in een van de circa 60 bibliotheken aanwezig zijn.

Dit zijn zeer handige boeken voor iemand die nog niet helemaal vertrouwd is met de computer. Alle handelingen worden stap voor stap, ondersteund met illutraties, gedetailleerd uitgelegd. Kortom, de ideale stappenhandleidingen (die wij tot nu toe missen in de cursus 23dingen). Voor sommigen onder ons kunnen deze boeken een zeer handige opstap zijn naar een beter gebruik van de computer. Het kan ze helpen om meer vertrouwd te worden met het apparaat, zodat ze er veel meer uit zullen weten te halen dan ze anders zouden hebben gedaan.

1 opmerking:

  1. Goede tips die een aantal zeker zouden kunnen gebruiken. En misschien zouden we Addo Stuur kunnen vragen om een stappenhandleiding voor de cursus 23 dingen te schrijven ;-)
    Gr. Janneke

    BeantwoordenVerwijderen