zondag 31 januari 2010

Internettips Rotterdam


Ik ben geboren in Rotterdam; vandaar dat ik speciaal ge-interesseerd ben in die grote havenstad. Voor de ge-interesseerden onder jullie heb ik de volgende internetsites:




De eerste site is voor de vakmensen onder ons: de site van de Openbare Biblotheek van Rotterdam, gevestigd in dat grote futuristische pand met de gele buizen langs de gevel, zoals op de foto hiernaast te zien is. Op de voorgrond staat het Marten Toondermonument. Marten Toonder is namelijk in 1912 in Rotterdam geboren.
De tweede site is van het gemeentearchief van Rotterdam. Daar kun je allerlei informatie vinden over allerlei onderwerpen met betrekking tot de geschiedenis van Rotterdam. Bijvoorbeeld doorkliklinks naar diverse sites, waaronder een site met daarop weergegeven de brandgrens van 14 mei 1940.
De derde site is van een particulier, iemand die zeer ge-interesseerd is in de geschiedenis van Rotterdam en daar dan ook zeer veel verhalen en oude foto's over heeft verzameld. En niet alleen verhalen van zijn familieleden.

1 opmerking:

  1. Hallo Herbert, wat een informatie...
    ga er zeker even in struinen.
    Ik had even de gedachte dat Engelfriet jou schuilnaam zou wezen...., gezien je eerdere reactie over een eigen site.

    Groeten, P......dus

    BeantwoordenVerwijderen