donderdag 27 februari 2014

internet-tip astronomie foto's

Hallo ge-interesseerde blogvolgers,

Dit is een interessante site met elke dag een nieuwe fraaie foto: www.apod.nl  . Op deze site wordt elke dag een nieuwe foto geplaatst. Het onderwerp van die foto's heeft altijd te maken met astronomie of meteorologie, geologie of ruimtevaart. Zo ook de hier onder staande eerste foto uit 2000, die ik hier plaats als voorbeeld. Daarop is een bergmeer bij nacht te zien met poollicht als een groene boog langs de hemel en helemaal rechts de Maan, met links ervan een klein groepje sterren, bekend als de Pleiaden oftewel het Zevengesternte. Ik vond het landschap met die hemel erboven bijna buitenaards aandoen. Fascinerend.


Op andere foto's op de site APOD (= Astronomy Picture Of the Day) zijn regelmatig sterren en sterrenstelsels te zien, maar ook planeten, kometen, manen, meteoren, etc. Maar ook aparte weersverschijnselen en wolkenformaties. En ook geologisch interessante landschappen; niet alleen hier op onze planeet Aarde, maar ook op andere planeten zoals de Maan, of de planeet Mars (zoals te zien op de hier onder staande tweede foto) , of de Saturnusmaan Titan. Bij elke foto staat een korte, wetenschappelijk verantwoorde tekst en uitleg over het gefotografeerde object of verschijnsel. Van oorsprong is het een Engelstalige site van de NASA. Gelukkig is er dus ook deze Nederlandstalige APOD-site. Dat leest wel zo makkelijk.


Plaats het hierboven genoemde internetadres van de APOD-site bij uw favorieten, en bewonder iedere dag een nieuw geplaatste foto en lees wat het is en wat het voorstelt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten