zondag 16 december 2012

Toen lag er weer sneeuw

Hallo bloglezers,

De hieronder geplaatste foto heb ik op 6 december 2012 vanuit mijn flat gemaakt. Het is een mooi uitzicht vanuit mijn flatwoning over een fraai sneeuwlandschap. Vinden jullie ook niet? Weliswaar is er de afgelopen 2 weken tot nu toe 2 keer sneeuw gevallen en helaas ook weer snel weggesmolten. Maar, wie weet, zal er binnenkort wel weer sneeuw vallen. Ik hoop het. Dan wordt het al de vijfde winter op rij met sneeuw en ijs.


En dat is iets wat de klimaatmafia ons de afgelopen jaren nadrukkelijk niet had beloofd. Die klimaat-paniekzaaiers hadden ons juist een rampzalige toekomst beloofd met toenemende warmte (als gevolg van het niet-bestaande broeikaseffect) met afsmeltende poolkappen en een stijgende zeespiegel, en slappe winters waarin het nooit meer zou sneeuwen of vriezen. Dat zou betekenen dat de beroemde Friese Elfstedentocht nooit meer zou plaatsvinden. Sinds 2008 hebben we telkens in de maanden december en januari toenemend strenge winters gehad met veel sneeuwval, veel vorst en een keer zelfs de bijna-mogelijkheid van een Elfstedentocht (februari 2012). Jammer dat het niet voldoende vroor en het daarom net niet is doorgegaan. Dat zou een lange neus zijn geweest naar al die klimaat-paniekzaaiers. Maar, laat een ding heel duidelijk zijn: de huidige strenge, koude winters kloppen dus niet met de theologie van de klimaatmafia.

Ik herinner me dat er in december 2009 een grote klimaatconferentie in Kopenhagen, Denemarken werd gehouden. Dat was eigenlijk een internationale bijeenkomst op de verkeerde plek en op het verkeerde moment. Er lag toen in Denemarken een dik pak sneeuw en het was bitter koud. Dan komt het niet erg geloofwaardig over als je met demonstraties waarschuwt voor de opwarming van de Aarde, terwijl je bijna doodvriest of ondergesneeuwd raakt. Daar slaat de hier onder staande cartoon op. Dat was dus een organisatiefoutje. Daar zal het IPCC (nog zo'n club klimaat-paniekzaaiers) en de klimaatmafia voortaan wel rekening mee houden.
Vandaar dat kortgeleden in december 2012 de klimaatconferentie in Doha, Qatar werd gehouden. Dat land ligt in de tropen, op het Arabische schiereiland. Daar is het altijd overtuigend warm. Let daar maar eens op. In december 2011 was de klimaattop in Durban, Zuid-Afrika. Als het hier winter is, is het daar hartje zomer. Dat werkt (daar ter plekke) ook zeer overtuigend. En in december 2010 was de klimaatconferentie in Cancun, Mexico. En ook daar is het in december overtuigend warm.
En waar zal de volgende klimaatconferentie zijn? In Sydney, Australie? Daar hebben ze in de zomer altijd last van een enorme zomerhitte, met als gevolg een dramatische droogte met als groot gevaar: bosbranden. Ook zeer overtuigend met die zogenaamde opwarming. Of is het dan in Rio de Janeiro, Brazilie. Ook daar is het altijd tropisch warm.


De cartoon hierboven sloeg op die ondergesneeuwde klimaatconferentie in Kopenhagen, Denemarken. Dat het toen zo sneeuwde, vond ik al een goede grap. Maar de grootste grap kwam na afloop van de klimaatconferentie in december 2009 te Kopenhagen. President Obama moest toen zo snel mogelijk naar de USA terugvliegen, want direct nadat zijn toestel op het vliegveld bij Washington was geland, ging het vliegveld dicht. Evenals alle andere in de verre omtrek. Er woedde namelijk een ijzige sneeuwstorm langs de oostkust van de USA. Van opwarming was dus (in december) geen enkele sprake. Niet op het noordelijk halfrond, want dan is het winter. Wel op het zuidelijk halfrond, maar dat is gebruikelijk en dat heet al vele eeuwen lang zomer. En na een half jaar is de weer-situatie omgekeerd.

Lezers die mijn blog al jaren volgen, zullen het zo langzamerhand wel weten: het evangelie van de klimaat-paniekzaaiers is aan mij niet besteed. Ik heb er vaker zeer kritisch over geblogd. Dat kunnen jullie nalezen in deze blogstukjes getiteld en gedateerd: Winter in Leeuwarden, op 16 februari 2012; Hoog water in Leeuwarden, op 19 januari 2012; Regen in juni op 29 juni 2011, Ware oorzaak van de opwarming van de Aarde op 13 januari 2011, Internettip voor klimaatsceptici, op 16 april 2010; Leestip voor klimaatsceptici, op 14 februari 2010. Mochten jullie die stukjes nog eens willen herlezen, klik dan op de kolom rechts op de jaren of maanden om de mappen te openen, waarna jullie de artikelen op datum kunnen opzoeken.
Voor nadere gedegen wetenschappelijke tekst en uitleg over de hele klimaat-kwestie, kijk dan op de site www.klimaatgek.nl .

O ja. Let ook op de nieuwe smoes van de klimaatmafia: ze hebben het niet meer over de "opwarming van de Aarde", maar heel eufemistische en voorzichtig over de "klimaatverandering". Straks zullen ze het wel hebben over de grote afkoeling, en dan zullen ze weer oreren dat ook dat weer onze eigen schuld is. Alsof de Zon al miljoenen jaren lang geen enkele invloed uitoefent op ons planeetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten